ivm vakantie: na 26 juni 16.00 besteld, op 18 juli verzondenOver ons

Wij maken ons sterk voor een betere wereld

Bamboe is nog nooit zo populair geweest als nu. Dat is niet gek, want ga maar na: de natuurlijke uitstraling van bamboe brengt rust in huis en het materiaal is ook nog eens super duurzaam en biologisch afbreekbaar.

Afgestemd op de groeiende behoefte aan sociaal verantwoorde productie, recycling en hergebruik van materiaal, hebben wij een sustainable collectie met eco friendly bamboe producten ontwikkeld. De bamboe producten zien er niet alleen heel mooi en natuurlijk uit, tegelijkertijd proberen wij een steentje bij te dragen aan een betere wereld door de wereldwijde plastic afvalberg te verminderen.

De kracht van bamboe

Bamboe is één van de snelst groeiende planten op deze aardbol en kan zichzelf, met een minimale waterbehoefte, binnen een jaar aanvullen. Als grondstof is bamboe dan ook volledig hernieuwbaar, uiterst sterk en zeer duurzaam. Bamboe neemt CO2 op uit de lucht en geeft meer zuurstof af, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Een prachtige grondstof als basis voor een collectie sociaal verantwoorde producten met oog voor de toekomst.

Sustainable & eco friendly

Met veel aandacht voor een sociaal verantwoord productie ontwikkelingsproces, is er in nauwe samenwerking met producenten een sustainable collectie met eco friendly bamboe producten ontwikkeld. Schouder aan schouder wordt er continue bekeken hoe het ontwikkelingsproces stap voor stap kan worden verbeterd.

De veiligheid voor alle medewerkers, én voor het milieu, staat hierin voorop. Ook de bamboe producten zelf moeten natuurlijk uiterst veilig te gebruiken zijn. Om deze belangrijke reden worden alle bamboe producten tijdens het ontwikkelingsproces uitvoerig getest door onafhankelijke en gecertificeerde laboratoria.

Voor de verpakkingen van onze bamboe producten gebruiken wij gerecyclede en herbruikbare materialen, zoals papier en karton. Door samen te werken met milieuvriendelijke transporteurs proberen wij de CO2 uitstoot, benodigd om jouw bestelling daadwerkelijk bij jou aan de deur af te kunnen leveren, tot een minimum te beperken. Alles vanuit de intentie om onze ecologische footprint zo klein mogelijk te houden en het milieu zo min mogelijk te belasten.